Buitenlandse mode is ok, maar ook in België is er talent te vinden in de mode!

Wanneer mensen op zoek zijn naar iets nieuws voor in hun kleerkast, dan denken mensen heel vaak aan ketens zoals H&M, Zara, Vero Moda… Dit omdat het betaalbaar is en modieus is. Toch zijn er meer merken dan dit. Een van de lokale bekende modeontwerpers is Ann Demeulemeester. Zij biedt kwalitatieve mode aan en is op en top Belgisch.

Wie is Ann Demeulemeester?

Ann Demeulemeester is een Belgische modeontwerpster die studeerde aan de Antwerpse Modeacademie samen met Dries Van Noten, Water van Beirendonck en Joris Ghekiere. Wanneer zij afstudeerde, won ze in 1982 haar eerste Gouden Spoel. In 1985 lanceerde ze haar eerste kledinglijn. Deze heeft ze getoond aan de wereld in Londen samen met 5 andere academiestudenten. Vanaf dat moment was Ann Demeulemeester officieel lid van de Antwerpse Zes. Deze Antwerpse Zes zijn de dag van vandaag nog bekend. Niet enkel in België, maar over de hele wereld: in 1986 brak Demeulemeester door in het buitenland.

Fashion ontwerpers de antwerpse 6

De collectie van Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester heeft ook de dag van vandaag haar eigen collectie. Deze collectie kan je bewonderen op haar website: www.anndemeulemeester.com. Hier biedt ze zowel een collectie aan voor mannen als voor vrouwen. Als je deze collectie bekijkt, dan zie je dat dit geen alledaagse kledij is. Dit is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar iets anders, iets wat niet iedereen in zijn of haar kleerkast heeft hangen. Het grote nadeel hierbij is dat hier ook een duurder prijskaartje aan vast hangt. De meeste mensen kunnen zich geen hele collectie van Demeulemeester permitteren, maar het is alvast een goede investering om een kledingsstuk van Demeulemeester in huis te halen. Dit zowel om je garderobe een uniek stuk te gunnen, maar anderzijds ook omdat het zijn waarde blijft behouden wanneer je het wenst te verkopen later.