Interesse in Nederlandse en Belgische mode

Heb je interesse in mode, maar heb je geen zin of budget om naar modeshows in Londen of Parijs te gaan? Dan is het vast fijn nieuws voor jou te vernemen dat ook België en Nederland heel wat te bieden hebben op het gebied van mode. Er bestaan heel wat bekende Belgische en Nederlandse modeontwerpers wiens werk je kan bewonderen. Maar ook bestaat er heel wat opkomend talent in België en Nederland, wiens werk de moeite waard eens te bekijken. Indien je wel interesse hebt in Nederlandse en Belgische mode, dan is de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam een perfect alternatief voor jou.

Wat is de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam?

De Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam is een evenement met shows op de catwalk en exposities over de Nederlandse en Belgische mode. Dit gaat tweemaal per jaar door: in juli voor de lentecollectie en zomercollectie en in januari voor de herfst en wintercollectie. De FashionWeek startte in 2004 als een poging om Amsterdam op de kaart te zetten als een bloeiende stad voor de mode en dit is duidelijk gelukt! Tot op de dag van vandaag worden de shows nog steeds tweemaal per jaar gegeven.

Mode evenement in de hoofdstad van Nederland

Informatie hierover kan je terugvinden op Fashionweek.nl. Hier vind je nieuws terug, interviews en achtergrondartikelen over de Nederlandse mode-industrie, maar ook over de technologie die gebruikt wordt, de innovatie enzvoort. Dit gaat over zowel Nederlandse als Belgische modeontwerpers. Niet enkel de grote bekende modeontwerpers worden hier getoond, maar ook het opkomend talent wordt hier niet vergeten.

De drie waarden van de show

Wanneer je enkele van de shows bekijkt, dan zal je wel wat overeenkomsten terugvinden, met name in de waarden die ze willen uitstralen. De organisatie heeft 3 belangrijke waarden die ervoor zorgen dat de halfjaarlijkse evenementen doorgaan. Deze zijn connect, grow en celebrate. Connect staat voor het dichten van de kloof tussen de commercie die er heerst in de modewereld en de creativiteit. Grow staat voor de groei: de Nederlandse mode op internationaal niveau. Celebrate, wat vieren betekent, slaat dan weer op het feit dat we moeten vieren dat we bij ons zo’n modetalenten hebben. De Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam wil steeds aan deze waarden voldoen, waardoor de show uit verschillende programma’s bestaat.

Meer informatie te verkrijgen op de website

Er valt zoveel te zeggen over deze spectaculaire show, maar beter kan je dit zelf eens rustig doornemen op de website www.fashionweek.nl., zoals hierboven ook al aangehaald. Hier kan je ook terecht om foto’s te bekijken van voorgaande shows. Je kan er ook video’s bekijken van voorgaande shows, je kan op de website ook komende evenementen bekijken… Hierdoor zal je je nog een beter beeld kunnen vormen over wat de show inhoudt en kan je beslissen of je hier nog meer over wilt te weten komen of niet.